Isolatie Starnmeer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Starnmeer? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels enkele acties als isolatie van de vliering of tochtwering kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hieronder ontdek je handige informatie over isolatie Starnmeer. Je komt meer te weten over vraagstukken over isolatie van de vloer en steenwol Isolatie. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-starnmeer-1488

 • Elke maand besparen op energie
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Je kunt veel zelf doen
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1488
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dat een stuk minder. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Hierna achterhaal je de meest interessante stappen om jouw woning in Starnmeer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Starnmeer kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 910 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel lagere gaskosten. De kosten zijn gemiddeld €1850 en de besparing loopt op tot €205 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, chips, isolatiechape, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Starnmeer kost je zo’n €4450. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1080. De potentiële besparing ligt op €740, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12400. De winst is pakweg €990 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we verscheidene interessante oplossingen. In onderstaande tekst behandelen we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Starnmeer (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten of wellicht een energiebewuste gemeenschap? Woning Starnmeer isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2875 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1025 per jaar. Onderstaand check je de verwachte kosten zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Starnmeer. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per optie tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3950)
€875
(€5250)
€1070
(€8350)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€245
(€2650)
€305
(€3000)
Spouwmuur€190
(€1150)
€470
(€2675)
€810
(€3450)
HR++ glas€210
(€2275)
€295
(€3300)
€405
(€5250)
isolatie starnmeer 1488

Erkende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

FAQ voor de isolatiespecialist in Starnmeer?

Waarom mijn woning in Starnmeer isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Budget Energie of Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Ook geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3025 en dat bespaart tot €270 per jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor check je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande acties zoals isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op deze pagina check je praktische info over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Multimate, Gamma, Formido, Hubo. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Alkmaar

Dankzij een subsidie worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot is in april 2017 opgeheven. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 15 procent van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Tevens vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Starnmeer een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.alkmaar.nl voor opties in juli 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Alkmaar
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Starnmeer. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Middels het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Starnmeer wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dankzij een warmtescan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Starnmeer voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Starnmeer. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een aangename leefomgeving en bespaart veel energie. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een gezond wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen