Isolatie Oudorp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Oudorp? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels enkele acties als bijv. tussenwanden isoleren of tochtstrips of tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand komen we met belangrijke informatie over isolatie Oudorp. Je komt meer te weten over thema’s als warmtereflecterende folie en koudeval. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-oudorp-1829

 • Besparen op energiekosten
 • Einde van vochtproblemen
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Ook geluidsdicht
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1829
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop achterhaal jij de aantrekkelijkste onderdelen om je woning in Oudorp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Oudorp kan erg voordelig (plusminus € 800 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €290 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en je verbruikt minder energie. De prijzen zijn ongeveer €1750 en je bespaart al snel €190 op jaarbasis. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als folie, icynene, dekens, glaswol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Oudorp kost gemiddeld €4700. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1150. De potentiële besparing ligt op €740 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €13500. Dit levert op ongeveer €750 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder onderscheiden we nog enkele mogelijke opties. In onderstaande tekst behandelen we de meest populaire vormen.

 • Isolatie garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Oudorp (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een groenere samenleving? Woning Oudorp isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2600 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €825 per jaar. Op deze pagina calculeren we de verwachte kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Oudorp. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4300)
€795
(€6050)
€1180
(€9550)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€230
(€2400)
€385
(€3400)
Spouwmuur€225
(€1450)
€730
(€2100)
€825
(€3500)
HR++ glas€215
(€2025)
€280
(€3550)
€415
(€4725)
isolatie oudorp 1829

Populaire Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Oudorp?

Waarom mijn woning in Oudorp isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een maatschappij als Delta of Pure Energie, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3550 en dat bespaart tot €345, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Vandaar komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals vloer-, dak of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Onderstaand lees je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij populaire bouwmarkten als Gamma, Praxis, Hubo, Karwei, Formido, Hornbach. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Alkmaar

Met behulp van subsidies worden investeringen in de woning zeker interessanter. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pak ‘m beet 15% van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • De regel is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Eveneens valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Oudorp een lokaal subsidiepotje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.alkmaar.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Alkmaar
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met het isoleren van je woning. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief relevant voor energiebesparende maatregelen in Oudorp. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Oudorp wat schikt naar jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Door gebruik te maken van een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om enkel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Oudorp voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Oudorp. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen bieden sowieso een prettig binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een optimaal wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen