Isolatie De Rijp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in De Rijp? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een isolatiemaatregel zoals de vloer isoleren of tochtwering heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je nuttige informatie over isolatie De Rijp. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals isolerende deuren en soorten isolatiewaarden. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-de-rijp-1483

 • Besparen op energierekening
 • Minder last van trek en tocht
 • Vermindering Milieu-impact
 • Minder geluid van buiten
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1483
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Verderop tref je de aantrekkelijkste acties om jouw woning in De Rijp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in De Rijp is goed te betalen (om en nabij de € 840 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €185 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en verlaagt het energiegebruik. De tarieven zijn gemiddeld €1600 en je profiteert van een besparing tot wel €275 per jaar. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, chips, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in De Rijp kost ongeveer €4800. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1220. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €780 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13500. Het voordeel is circa €830 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder onderscheiden we verscheidene alternatieve oplossingen. Hieronder beoordelen we de meest populaire alternatieven.

 • Isolatie van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in De Rijp (juni 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een duurzame gemeenschap? Woning De Rijp isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2000 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €925 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal berekenen we de gemiddelde kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in De Rijp. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3200)
€795
(€4650)
€970
(€8700)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€175
(€1700)
€375
(€2950)
Spouwmuur€400
(€800)
€660
(€2000)
€900
(€3500)
HR++ glas€190
(€2550)
€305
(€4075)
€375
(€5400)
isolatie de-rijp 1483

Bekende Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in De Rijp?

Waarom mijn woning in De Rijp isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een maatschappij als Eneco of NLE, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een aangenaam klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3200 en geeft een besparing van €275, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Daardoor zie je waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande werkzaamheden als isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. In de box hieronder vind je een handig overzicht van veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Karwei, Formido, Praxis, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Alkmaar

Door gebruik te maken van (regionale) subsidies wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie is in 2017 volledig afgeschaft. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Plusminus 15% van de factuur krijg je weer terug.
 • Een voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Tevens is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijk is er in De Rijp een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.alkmaar.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Alkmaar
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in De Rijp. Bekijk ook eens GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? D.m.v. de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan De Rijp wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in De Rijp voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in De Rijp. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen leiden tot een aangenaam klimaat in huis en zorgen voor een laag energietarief. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen