Isolatie Oost-Graftdijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Oost-Graftdijk? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de garage en deuren isoleren kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op deze website komen we met waardevolle informatie over isolatie Oost-Graftdijk. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals deuren isoleren en PIR isolatie. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-oost-graftdijk-1487

 • Besparen op energierekening
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Goed voor het klimaat
 • Minder last van lawaai van straat
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1487
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf check je de meest rendabele stappen om een woning in Oost-Graftdijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Oost-Graftdijk kan zeer goedkoop (plusminus € 760 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €250 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en flink lagere energiekosten. De kosten zijn gemiddeld €1900 en de potentiële besparing ligt op €185 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiematrassen, chips, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Oost-Graftdijk kost ongeveer €5600. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1220. Je energiekosten dalen flink, tot wel €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11000. Het rendement is ongeveer €960 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook noemen we allerlei aantrekkelijke mogelijkheden. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur-isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Oost-Graftdijk (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en ook een duurzame maatschappij? Woning Oost-Graftdijk isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2500 m3. Dat komt neer op €1075 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand vind je de kosten (bij benadering) wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Oost-Graftdijk. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3100)
€605
(€4700)
€1060
(€8200)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€225
(€1700)
€385
(€2750)
Spouwmuur€395
(€1100)
€720
(€2625)
€900
(€3125)
HR++ glas€190
(€2775)
€300
(€4075)
€400
(€4925)
isolatie oost-graftdijk 1487

Interessante Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Oost-Graftdijk?

Waarom mijn woning in Oost-Graftdijk isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Essent en Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een prettig wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3550, waarbij u een besparing realiseert van €300 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Daardoor analyseert u hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Omvangrijke maatregelen zoals dak-, vloer of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Onderstaand tref je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Formido, Gamma, Praxis, Hornbach, Multimate, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: een gesloten celstructuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Alkmaar

Met behulp van een subsidie wordt je woning isoleren nog leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Circa 25 procent van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • De richtlijn is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Daarnaast wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het kleine BTW tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Oost-Graftdijk een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.alkmaar.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Alkmaar
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, gevel of vloerisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Oost-Graftdijk. Andere opties zijn Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Geholpen door ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Oost-Graftdijk wat conformeert aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Met behulp van een warmtescan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Oost-Graftdijk voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Oost-Graftdijk. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam warm huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een gezond klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen