Isolatie Zuidschermer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Zuidschermer? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een investering zoals dubbel glas of naden en kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op deze pagina tref je waardevolle informatie over isolatie Zuidschermer. We bespreken thema’s als de vloer isoleren en vocht in huis of vochtproblemen. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-zuidschermer-1846

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Controle over de temperatuur
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Voor elk budget
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1846
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand zie je de populairste toepassingen om jouw woning in Zuidschermer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Zuidschermer kan erg voordelig (om en nabij de € 780 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €235 per 12 maanden (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten variëren rond €1725 en de potentiële besparing ligt op €265 per jaar. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als icynene, folie, glaswol, dekens. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Zuidschermer kost doorgaans €5100. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1000. Het voordeel loopt al gauw op tot €830 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12600. Dit levert op pakweg €960 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we nog enkele populaire werkzaamheden. Hieronder praten we over de interessantste opties.

 • Isolatie garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Zuidschermer (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en tegelijk een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Zuidschermer isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2425 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1050 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl vind je de uiteindelijke kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Zuidschermer. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4050)
€735
(€6850)
€1230
(€9400)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€215
(€2400)
€315
(€3350)
Spouwmuur€250
(€1675)
€420
(€2725)
€915
(€3300)
HR++ glas€250
(€2975)
€295
(€3425)
€435
(€4975)
isolatie zuidschermer 1846

Actuele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Meer weten over de isolatiespecialist in Zuidschermer?

Waarom mijn woning in Zuidschermer isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Delta of Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3150, waarbij u een besparing realiseert van €235 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier analyseert u waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende klussen zoals isoleren van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op deze pagina bekijk je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Multimate, Karwei, Formido, Gamma, Hubo, Hornbach. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Alkmaar

Door gebruik te maken van een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pak ‘m beet 15 procent van de onkosten kan je terugvragen.
 • De eis is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Tevens vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Zuidschermer een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.alkmaar.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Alkmaar
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag door je huis te isoleren. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Zuidschermer. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Zuidschermer wat overeenstemt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan komt u erachter wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Zuidschermer voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Zuidschermer. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een prettig klimaat in huis en bespaart veel energie. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een optimale leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen