Isolatie Driehuizen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Driehuizen? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een isolatiemaatregel zoals spouwmuren isoleren of tochtwering gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Hieronder tref je bruikbare informatie over isolatie Driehuizen. Je kunt denken aan topics als de kruipruimte isoleren en minerale wol. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-driehuizen-1847

 • Een flink lagere energierekening
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Zet het milieu op 1
 • Maak je huis stiller
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1847
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal solide geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna ontdek je de meest populaire manieren om een woning in Driehuizen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, en faciliteert een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Driehuizen is aantrekkelijk (vanaf ongeveer € 870 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €265 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen bedragen zo’n €1775 en de besparing loopt op tot €255 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals icynene, dekens, folie, steenwol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Driehuizen kost je zo’n €5850. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1190. Het voordeel loopt al gauw op tot €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €11900. Hiermee bespaar je zo’n €750 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zien we nog enkele aantrekkelijke alternatieven. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Driehuizen (april 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een energiebewuste samenleving? Woning Driehuizen isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2500 m3. De besparing komt neer op €1450 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder berekenen we de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Driehuizen. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dakisolatie verdien je terug in zo’n acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3550)
€815
(€5550)
€1060
(€8850)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€275
(€2450)
€395
(€3350)
Spouwmuur€265
(€1425)
€640
(€2175)
€870
(€3600)
HR++ glas€230
(€2950)
€285
(€3100)
€395
(€4600)
isolatie driehuizen 1847

Erkende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Driehuizen?

Waarom mijn woning in Driehuizen isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energiebedrijf als Essent en Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een gezond wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3275, waarbij u een besparing realiseert van €335 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Zo zie je waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige acties als isolatie van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. In de box hieronder bekijk je praktische info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Formido, Karwei, Hornbach, Multimate, Praxis. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Alkmaar

Door te profiteren van opties voor subsidie wordt woningisolatie nog verleidelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Grofweg 25% van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • Het is een must dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Bovendien valt de uitgevoerde arbeid onder het kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Driehuizen een speciaal potje beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.alkmaar.nl voor meer informatie.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Alkmaar
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Driehuizen. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Dankzij de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Driehuizen wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om enkel glas, oude muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Driehuizen voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Driehuizen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een prettig binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een aangenaam leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen