Isolatie Graft

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Graft? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld muren isoleren of verwarmingsbuizen isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl komen we met handige informatie over isolatie Graft. Je leest uitvoerig over vraagstukken over isolatie van de zolder en Rc-waarde. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-graft-1484

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een gezond wooncomfort
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Rust en comfort in huis
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1484
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna tref je de meest populaire acties om een woning in Graft te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, en faciliteert een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Graft is interessant (vanaf € 910 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €245 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer geeft de kou geen kans en een significant lagere energierekening. De prijzen zijn gemiddeld €1600 en de besparing loopt op tot €265 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als folie, dekens, icynene, steenwol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Graft kost plusminus €4500. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1230. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €860 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €11800. Het voordeel is om en nabij €960 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er nog enkele mogelijke uitvoeringen. Hierna bediscussiëren we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isolatie garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur-isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Graft (juni 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een energiezuinige samenleving? Woning Graft isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2075 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €850 per jaar. Op deze website check je de kosten (bij benadering) zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Graft. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per type zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3300)
€655
(€6550)
€1220
(€9100)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€235
(€2300)
€335
(€3050)
Spouwmuur€205
(€1025)
€420
(€2275)
€785
(€3525)
HR++ glas€250
(€2925)
€305
(€3100)
€420
(€4700)
isolatie graft 1484

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Meer weten over de isolatiespecialist in Graft?

Waarom mijn woning in Graft isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een maatschappij als Budget Energie en Powerpeers, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een prettig klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3375, waarbij u een besparing realiseert van €230 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Daardoor achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Diepgaande projecten zoals dak-, vloer of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Op deze website tref je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Formido, Karwei, Hornbach, Hubo, Gamma, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Alkmaar

Mede door subsidiemogelijkheden wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 15 procent van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • Het is een must dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Tevens geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Graft extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.alkmaar.nl voor de status in juni 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Alkmaar
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Graft. Ook interessant is de Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Graft wat matcht met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, oude muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Graft voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Graft. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden jou een prettig binnenklimaat en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor de gezondheid. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen