Isolatie Markenbinnen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Markenbinnen? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Middels een aantal stappen als bijv. bodemisolatie of dakkapel isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Onderstaand vind je belangrijke informatie over isolatie Markenbinnen. Je leest uitvoerig over thema’s als radiatorfolie en EPS isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-markenbinnen-1536

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Interessante energiebespaarlening
 • Toekomstbestendig

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1536
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn veelal correct geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand vind je de meest interessante onderdelen om jullie woning in Markenbinnen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Markenbinnen is goed te betalen (al vanaf +/- € 810 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €250 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en bespaart veel energie. De prijzen bedragen zo’n €1625 en de besparing loopt op tot €205 per jaar. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Markenbinnen kost gemiddeld €5900. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1220. De potentiële besparing ligt op €790, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €13100. Daarmee bespaar je plusminus €860 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0kennen we verscheidene vaak toegepaste opties. In de volgende paragraaf vermelden we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Markenbinnen (juli 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten of een bewuste gemeenschap? Woning Markenbinnen isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2850 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €800 per jaar. Op isolatierevolutie.nl calculeren we de gemiddelde kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Markenbinnen. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 4 procent spaarrente. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per soort zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3750)
€755
(€6650)
€1080
(€8100)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€295
(€2450)
€305
(€3500)
Spouwmuur€375
(€725)
€680
(€1975)
€920
(€3250)
HR++ glas€215
(€1925)
€310
(€3500)
€405
(€4725)
isolatie markenbinnen 1536

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

FAQ voor de isolatiespecialist in Markenbinnen?

Waarom mijn woning in Markenbinnen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een maatschappij als Greenchoice en Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een optimaal wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3275 en besparen tot €325, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Hierdoor analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige investeringen zoals isolatie van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. In de box hieronder tref je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Multimate, Karwei, Formido, Hornbach, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Alkmaar

Door gebruik te maken van een subsidie wordt je woning isoleren nog interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Circa 15 procent van de tarieven krijg je weer terug.
 • Voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Daarnaast is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Markenbinnen een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.alkmaar.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Alkmaar
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Markenbinnen. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Via de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Markenbinnen wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Onder andere warmtedoorlatend glas, oude muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Markenbinnen voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Markenbinnen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen bieden jou een aangename leefomgeving en veel lagere gaskosten. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen