Isolatie Noordeinde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Noordeinde? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via relatief eenvoudige maatregelen als bijv. dakisolatie en isolerende raamfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op ons isolatie portaal tref je diverse informatie over isolatie Noordeinde. We bespreken items als tussenwanden isoleren en minerale wol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-noordeinde-1485

 • Besparen op energierekening
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Groene investering
 • Weinig last van geluid
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1485
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina check je de meest toegepaste toepassingen om een woning in Noordeinde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Noordeinde is interessant (al vanaf +/- € 900 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €215 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten variëren rond €1675 en de besparing loopt op tot €240 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Noordeinde kost je zo’n €5550. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1050. De besparing loopt op tot €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11500. Je profiteert van ongeveer €840 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens zien we diverse populaire oplossingen. In onderstaande tekst beschrijven we de interessantste opties.

 • Isoleren van garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Noordeinde (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten of bijdragen aan een bewuste gemeenschap? Woning Noordeinde isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2075 m3. Dat is dus al gauw €1050 per jaar. Op deze pagina komen we met de gemiddelde kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Noordeinde. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per oplossing tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3800)
€575
(€5250)
€1050
(€9700)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€265
(€2100)
€345
(€2700)
Spouwmuur€210
(€775)
€720
(€2500)
€800
(€3050)
HR++ glas€220
(€2075)
€290
(€3075)
€390
(€4875)
isolatie noordeinde 1485

Actuele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

FAQ voor de isolatiespecialist in Noordeinde?

Waarom mijn woning in Noordeinde isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en Powerpeers, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een gezond klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3400 en dat levert gemiddeld op €290 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende investeringen als isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op isolatierevolutie.nl bekijk je een handig overzicht van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Gamma, Karwei, Hubo, Multimate. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Alkmaar

Met hulp van een subsidie wordt een huis isoleren aantrekkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 25 procent van de tarieven mag je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evengoed rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Noordeinde een subsidie of duurzaamheidslening. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.alkmaar.nl voor de status in juni 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Alkmaar
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Noordeinde. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Dankzij tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Noordeinde wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn enkel glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Noordeinde voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Noordeinde. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een aangenaam warm huis en bespaart veel energie. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal de gezondheid van de bewoners. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen