Isolatie Oterleek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Oterleek? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een investering als bijv. isolatie van binnenmuren of radiatorfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl ontdek je bruikbare informatie over isolatie Oterleek. We zoomen in op vraagstukken over de vloer isoleren en EPS isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-oterleek-1842

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Bescherm tegen vocht
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Je kunt klein beginnen
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1842
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak prima geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dat een stuk minder. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand check je de interessantste manieren om jouw woning in Oterleek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Oterleek is betaalbaar (vanaf zo’n € 910 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €280 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn gemiddeld €1950 en je bespaart al snel €235 per jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Oterleek kost plusminus €5350. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1100. De besparing loopt op tot €870, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12000. Het voordeel is zo’n €940, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog meer mogelijke uitvoeringen. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isolatie: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Oterleek (juli 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en een duurzame toekomst? Woning Oterleek isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2725 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1450 per 12 maanden. Onderstaand calculeren we de verwachte kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Oterleek. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per soort tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4150)
€885
(€7300)
€1090
(€8900)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€220
(€1650)
€355
(€2700)
Spouwmuur€270
(€1150)
€440
(€2625)
€805
(€3400)
HR++ glas€245
(€2900)
€280
(€3100)
€440
(€5225)
isolatie oterleek 1842

Gangbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Oterleek?

Waarom mijn woning in Oterleek isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Eneco of Vandebron, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3550, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €285 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Hierdoor komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse investeringen als isolatie van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Onderstaand check je meer info over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Formido, Hubo, Karwei, Praxis, Hornbach, Multimate. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Alkmaar

Mede door een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pak ‘m beet een kwart van de verkoopprijs mag je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Ook rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Oterleek een groene lening of extra potje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.alkmaar.nl voor de status in juli 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Alkmaar
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Oterleek. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Middels ons stappenplan creëer je een isolatieplan Oterleek wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dankzij een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Oterleek voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Oterleek. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen dragen bij aan een prettig klimaat in huis en je verbruikt minder energie. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabele leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen