Isolatie Grootschermer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Grootschermer? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een isolatiemaatregel als bijv. de gevel isoleren of isolerende raambekleding worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op deze pagina check je diverse informatie over isolatie Grootschermer. Dit kan gaan om topics als isolerende deuren en stappenplan woningisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-grootschermer-1843

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een aangename leefomgeving
 • Minder uitstoot van CO2
 • Kan snel aangebracht worden
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1843
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn vaak solide geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website check je de aantrekkelijkste manieren om jouw woning in Grootschermer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Grootschermer is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 790 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €235 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte in huis en je verbruikt minder energie. De onkosten fluctueren rond de €1650 en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 p/jaar. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Grootschermer kost je zo’n €4500. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1160. De besparing loopt op tot €880 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11300. Hiermee bespaar je circa €860 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we diverse vaak toegepaste oplossingen. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage isolatie: Een garage om van te genieten
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Grootschermer (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en tegelijk een CO-2 reducerende toekomst? Woning Grootschermer isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2400 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €900 p/jaar. Hierna ontdek je de uiteindelijke kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Grootschermer. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3350)
€615
(€5350)
€1020
(€9900)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€250
(€1600)
€355
(€3100)
Spouwmuur€400
(€1350)
€530
(€2600)
€865
(€3350)
HR++ glas€225
(€2575)
€295
(€4225)
€360
(€5400)
isolatie grootschermer 1843

Actuele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Grootschermer?

Waarom mijn woning in Grootschermer isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Engie of Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een aangenaam klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3600 en dat levert gemiddeld op €295 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende investeringen zoals gevel-, dak of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op deze website check je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Formido, Hornbach, Karwei, Gamma, Multimate, Praxis. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Alkmaar

Met hulp van subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie is er helaas niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pakweg 25 procent van de factuur mag je terug verwachten.
 • Voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evenzeer wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Grootschermer een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.alkmaar.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Alkmaar
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten door te isoleren. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Grootschermer. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door middel van ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Grootschermer wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere warmtedoorlatend glas, oude muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Grootschermer voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Grootschermer. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen hebben als resultaat een warm en comfortabel huis en een veel lagere energierekening. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen