Isolatie Asten

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Asten? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de bodem en schuimstrips kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder ontdek je nuttige informatie over isolatie Asten. Bijvoorbeeld topics als de zolder isoleren en R-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-asten-5721

 • De energienota gaat omlaag
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Zet het milieu op 1
 • Speciale groene leningen
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAsten
Postcode5721
Netnummer0493 (+31493)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3560 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop ontdek je de interessantste methodes om jullie woning in Asten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Asten kan zeer goedkoop (vanaf € 910 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €240 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten bedragen zo’n €1850 en de besparing loopt op tot €245 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Asten kost plusminus €5900. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1070. Het voordeel loopt al gauw op tot €760 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €12000. Het rendement is ong. €910 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder bestaan er meerdere mogelijke uitvoeringen. In de volgende paragraaf behandelen we de meest interessante alternatieven.

 • Garage-isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Asten (juni 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en een milieuvriendelijke toekomst? Woning Asten isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2600 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1100 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl tref je de uiteindelijke kosten in het geval je het laat doen door een isolatiebedrijf in Asten. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4350)
€665
(€5600)
€1030
(€8000)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€175
(€1750)
€400
(€2700)
Spouwmuur€205
(€1500)
€550
(€2100)
€925
(€3275)
HR++ glas€205
(€2475)
€335
(€3875)
€370
(€4750)
isolatie asten 5721

Populaire Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Asten?

Waarom mijn woning in Asten isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Budget Energie en Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettig leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3825, dat betekent een winst van 250, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Ingrijpende investeringen zoals isolatie van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. In de box hieronder ontdek je een handig overzicht van veel gebruikte types. Te koop bij grotere bouwmarkten als Multimate, Karwei, Praxis, Gamma, Hornbach, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Asten

Door gebruik te maken van een subsidie wordt woningisolatie nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? Een landelijke subsidie op isolatie is in 2017 volledig afgeschaft. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Plusminus 15 procent van de onkosten mag je terug verwachten.
 • De regel is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Asten een groene lening of extra potje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.asten.nl voor de status in juni 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Asten
Het is evident: je kunt fors besparen met het isoleren van je woning. Maar let op, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een groene lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Asten. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Asten wat matcht met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Met behulp van een warmtescan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere dubbel glas, gammele muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Asten voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Asten. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties bieden jou een optimaal leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabel binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen