Isolatie Leunen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Leunen? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een paar maatregelen als bijv. isolatie van de spouwmuur of buisisolatie kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op deze website ontdek je bruikbare informatie over isolatie Leunen. Dit kan gaan om thema’s als tochtprofielen en U-waarde. Meteen besparen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-leunen-5809

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Brandbeschermend
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5809
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf zie je de populairste werkzaamheden om jouw woning in Leunen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Leunen kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 970 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven liggen rond €1675 en de besparing op de energienota loopt op tot €220, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, chips, isolatiechape, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Hollandse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Leunen kost gemiddeld €5650. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1160. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €13400. De winst is circa €770 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we diverse alternatieve vormen. Hieronder praten we over de meest rendabele uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Leunen (juni 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en natuurlijk een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Leunen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2200 m3. De besparing komt neer op €875 op jaarbasis. Onderstaand kijken we naar de totale kosten zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Leunen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per maatregel vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3850)
€735
(€7350)
€1190
(€8950)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€210
(€2600)
€310
(€3350)
Spouwmuur€200
(€1700)
€720
(€2150)
€950
(€3000)
HR++ glas€215
(€2475)
€330
(€3925)
€415
(€5025)
isolatie leunen 5809

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Meer weten over de isolatiespecialist in Leunen?

Waarom mijn woning in Leunen isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Eneco of Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3750, dat betekent een winst van 225 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Vandaar achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige werkzaamheden als isoleren van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op deze pagina ontdek je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Karwei, Gamma, Praxis, Hubo, Multimate. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Venray

Door de ondersteuning van een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa 20% van de onkosten mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evengoed geldt voor arbeid het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Leunen extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.venray.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Venray
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Leunen. Bekijk ook eens GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Door middel van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Leunen wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Op basis van een warmtescan achterhaal je wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Leunen voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Leunen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een fijn en comfortabel binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor de gezondheid. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen