Isolatie Heide

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Heide? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Door middel van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld het dak isoleren en naden en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Hierna vind je uiteenlopende informatie over isolatie Heide. Bijvoorbeeld items als radiatorisolatie en schijntocht. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-heide-5812

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Minder tocht in huis
 • Minder CO-2 belasting
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5812
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Hierna zie je de meest rendabele acties om jouw woning in Heide te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Heide is betaalbaar beginnend bij € 980 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €185 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en veel lagere gaskosten. De prijzen zijn zo’n €2000 en het bespaart circa €245 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, chips, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Heide kost +/- €4850. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1120. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €800 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12100. Dit levert op om en nabij €910 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Verder kennen we nog meer interessante opties. In het gedeelte hierna praten we over de meest populaire uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Heide (juli 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een energiebewuste maatschappij? Woning Heide isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2775 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €850 (jaarlijks). Op deze pagina kijken we naar de uiteindelijke kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Heide. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3400)
€575
(€7450)
€1000
(€9600)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€215
(€2250)
€325
(€2900)
Spouwmuur€295
(€1300)
€470
(€2150)
€835
(€3475)
HR++ glas€210
(€2125)
€265
(€4250)
€375
(€4850)
isolatie heide 5812

Interessante Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Heide?

Waarom mijn woning in Heide isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Budget Energie en Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3625, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €335 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Op die manier ontdekt u waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote activiteiten zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Onderstaand lees je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hubo, Karwei, Multimate, Praxis, Hornbach, Formido. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Venray

Dankzij een subsidie wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Circa 20 procent van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • De regel is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Tevens valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Heide een groene lening of extra potje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.venray.nl voor de status in juli 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Venray
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Heide. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Heide wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Heide voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Heide. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een aangenaam leefklimaat en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam binnenklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen