Isolatie Deurne

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Deurne? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met haalbare maatregelen zoals vloerisolatie en naden en kieren dichten ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl vind je waardevolle informatie over isolatie Deurne. We bespreken thema’s als schuin dak isoleren en XPS Isolatie. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-deurne-5751

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Veel lokale specialisten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDeurne
Postcode5751
Netnummer0493 (+31493)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl check jij de interessantste toepassingen om je woning in Deurne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Deurne kan erg voordelig (al vanaf € 810 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €290 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten bedragen zo’n €1675 en het rendement ligt op zo’n €225, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Deurne kost om en nabij de €5350. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1160. De potentiële besparing ligt op €730 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €11800. Dit levert op circa €870 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

0bestaan er nog meer interessante alternatieven. In onderstaande tekst praten we over de meest interessante opties.

 • Isolatie garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur-isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Deurne (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten of wellicht een milieuvriendelijke samenleving? Woning Deurne isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2100 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1150 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl calculeren we de gemiddelde kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Deurne. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3450)
€735
(€5100)
€1000
(€9100)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€180
(€2550)
€320
(€2800)
Spouwmuur€265
(€1675)
€520
(€2800)
€880
(€3575)
HR++ glas€250
(€2525)
€265
(€3025)
€355
(€5325)
isolatie deurne 5751

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Vragen voor een isolatiespecialist in Deurne?

Waarom mijn woning in Deurne isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energieleverancier als Delta of Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een gezond klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3350, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €295, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Daardoor analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse acties als isolatie van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Onderstaand bekijk je praktische info over veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Multimate, Gamma, Hornbach, Formido, Hubo, Praxis. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Deurne

Met hulp van een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? Een landelijke subsidie op isolatie is al enige jaren uitgefaseerd. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 20 procent van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • De richtlijn is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Eveneens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Deurne extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.deurne.nl voor opties in juli 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Deurne
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Deurne. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Middels de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Deurne wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Via een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Deurne voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Deurne. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties resulteren in een comfortabel klimaat in huis en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een optimaal wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen