Isolatie Laarbeek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Laarbeek? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van de vliering of tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties met een prima rendement. Op ons isolatie portaal check je waardevolle informatie over isolatie Laarbeek. We staan stil bij zaken als warmtereflecterende folie en minerale wol. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-laarbeek-5738

 • Lagere energierekening
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLaarbeek
Postcode5738
Netnummer0499 (+31499)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf tref je de meest populaire methodes om jullie woning in Laarbeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Laarbeek is goed te betalen beginnend bij € 930 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €190 (jaarlijkst, kosten april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn gemiddeld €1975 en het rendement ligt op zo’n €265 per jaar. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als glaswol, folie, icynene, steenwol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Laarbeek kost plusminus €5850. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €960. De potentiële besparing ligt op €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €12300. Het voordeel is circa €900 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast noemen we verschillende aantrekkelijke uitvoeringen. In de volgende paragraaf behandelen we de meest rendabele vormen.

 • Garage isolatie: Een garage om van te genieten
 • Schuur isolatie: Altijd een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Laarbeek (april 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten of wellicht een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Laarbeek isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2475 m3. De besparing komt neer op €1275 p/jaar. Op deze website ontdek je de totale kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Laarbeek. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per type tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3850)
€625
(€6550)
€1080
(€8750)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€255
(€1800)
€375
(€3050)
Spouwmuur€240
(€975)
€670
(€2650)
€875
(€3400)
HR++ glas€190
(€2575)
€290
(€3125)
€440
(€4500)
isolatie laarbeek 5738

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Laarbeek?

Waarom mijn woning in Laarbeek isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Greenchoice en Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3050, waarbij u een besparing realiseert van €265 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier komt u erachter waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide activiteiten zoals isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Gamma, Karwei, Multimate, Hubo, Hornbach, Formido. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Laarbeek

Met hulp van opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Ongeveer 25 procent van de factuur zijn terug te vragen.
 • De conditie is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Overigens valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Laarbeek een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.laarbeek.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Laarbeek
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, vloer of gevelisolatie. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Laarbeek. Bekijk ook eens Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Via onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Laarbeek wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, gammele muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Laarbeek voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Laarbeek. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een aangenaam warm huis en verlagen het energiegebruik. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een comfortabel leefklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen