Isolatie Castenray

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Castenray? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de garage en tochtwering worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl bekijk je handige informatie over isolatie Castenray. Je kunt denken aan items als isolatie van de buitengevel en Pur Isolatieplaten. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-castenray-5811

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Temperatuur in eigen hand
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5811
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand ontdek je de meest populaire stappen om een woning in Castenray te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Castenray is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 760 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer geeft de kou geen kans en veel minder stookkosten. De onkosten zijn gemiddeld €1875 en het bespaart circa €195 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als dekens, icynene, glaswol, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Castenray kost doorgaans €5850. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1160. Het voordeel loopt al gauw op tot €790 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €11400. Hiermee bespaar je zo’n €840, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we verscheidene alternatieve mogelijkheden. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest toegepaste oplossingen.

 • Isolatie garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur-isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Castenray (mei 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een duurzame toekomst? Woning Castenray isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2800 m3. Dat is dus al gauw €975 p/jaar. Hieronder calculeren we de kosten (bij benadering) wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Castenray. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- acht jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per actie vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4000)
€845
(€5000)
€920
(€9350)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€195
(€2600)
€400
(€3150)
Spouwmuur€375
(€1200)
€530
(€2000)
€835
(€3525)
HR++ glas€250
(€2250)
€275
(€3950)
€405
(€4800)
isolatie castenray 5811

Plaatsen in de omgeving:

Gangbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Castenray?

Waarom mijn woning in Castenray isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Essent en Vandebron, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een comfortabel leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3400, dat betekent een winst van 315 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan check je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote werkzaamheden zoals isoleren van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Op deze website bekijk je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Praxis, Formido, Multimate, Gamma, Karwei, Hubo. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Venray

Door te profiteren van een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pak ‘m beet 20 procent van de kosten mag je terugvorderen.
 • Voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Bovendien geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Castenray een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.venray.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Venray
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Castenray. Bekijk ook eens Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van het advies hieronder kom je met een isolatieplan Castenray wat conformeert aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Castenray voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Castenray. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een optimaal binnenklimaat en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een aangenaam leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen