Isolatie Merselo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Merselo? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een investering zoals vliering isoleren en tochtstrips of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op deze pagina bekijk je bruikbare informatie over isolatie Merselo. We zoomen in op onderwerpen als kieren dichten en vocht in huis of vochtproblemen. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-merselo-5815

 • Significant lagere energiekosten
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Duurzame investering
 • Buitengeluid absorberen
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5815
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop achterhaal jij de meest populaire acties om jullie woning in Merselo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Merselo is betaalbaar (rond de € 750 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €270 op jaarbasis (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen zijn zo’n €2000 en de winst ligt rond de €235 per jaar. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Merselo kost gemiddeld €5600. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1100. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €830 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12200. Het rendement is circa €950 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Daarnaast bestaan er verschillende interessante opties. In de volgende paragraaf praten we over de populairste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Altijd een warme garage
 • Isolatie schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Merselo (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en tegelijkertijd een groenere samenleving? Woning Merselo isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2350 m3. Dat komt neer op €1325 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal ontdek je de hoogte van de investering in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Merselo. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een 6% spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4350)
€815
(€5100)
€1060
(€8400)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€180
(€1700)
€365
(€3400)
Spouwmuur€305
(€1350)
€420
(€2400)
€935
(€3325)
HR++ glas€250
(€1825)
€340
(€3325)
€360
(€4825)
isolatie merselo 5815

Actuele Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Vragen voor een isolatiespecialist in Merselo?

Waarom mijn woning in Merselo isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energieleverancier als Greenchoice en Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3450 en dat levert gemiddeld op €275 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Vandaar analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige maatregelen als isoleren van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Op deze website bekijk je praktische info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Hubo, Karwei, Multimate, Formido, Gamma, Hornbach. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Venray

Door (regionale) subsidies wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 15 procent van de onkosten mag je terugvragen.
 • De richtlijn is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder geldt voor arbeid het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Merselo een speciaal potje beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.venray.nl voor opties in februari 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Venray
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Merselo. Ook interessant is de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? D.m.v. onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Merselo wat matcht met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door een warmtescan komt u erachter wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Merselo voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Merselo. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een gezond wooncomfort en flink lagere energiekosten. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen