Isolatie Someren

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Someren? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de gevel of tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Hierna bekijk je belangrijke informatie over isolatie Someren. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals isolatie van deuren en Rc-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-someren-5711

 • Supersnel terugverdient
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSomeren
Postcode5711
Netnummer0493 (+31493)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna vind jij de populairste toepassingen om je woning in Someren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Someren is goed te betalen (al vanaf € 960 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €190 per 12 maanden (tarieven juli 2022).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten variëren rond €1625 en je bespaart al snel €245 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Someren kost gemiddeld €5600. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1210. Het rendement is al snel €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €13500. De winst is ong. €870 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we verscheidene aantrekkelijke mogelijkheden. In het gedeelte hieronder praten we over de meest rendabele vormen.

 • Isoleren garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Someren (juli 2022)?

Willen jullie ook een lagere energierekening of wellicht een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Someren isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2525 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €825 per jaar. Op isolatierevolutie.nl kijken we naar de verwachte kosten wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Someren. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3050)
€805
(€5100)
€1220
(€8300)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€245
(€2050)
€395
(€3600)
Spouwmuur€220
(€1400)
€510
(€1950)
€905
(€3125)
HR++ glas€220
(€1875)
€275
(€3475)
€405
(€4775)
isolatie someren 5711

Professionele Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Someren?

Waarom mijn woning in Someren isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Delta en Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3375 en besparen tot €240 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op basis daarvan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande acties als isolatie van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op deze pagina komen we met een handig overzicht van het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Praxis, Hubo, Multimate, Formido, Gamma, Karwei. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Someren

Mede door (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog leuker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie is er helaas niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 25% van de kosten kan je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Someren extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.someren.nl voor opties in juli 2022.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Someren
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Someren. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Door tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Someren wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minutes.

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Met behulp van een warmtescan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Someren voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Someren. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een aangenaam klimaat in huis en je verbruikt minder energie. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een prettig wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen