Isolatie Vredepeel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Vredepeel? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de zolder isoleren en verwarmingsbuizen isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hierna lees je diverse informatie over isolatie Vredepeel. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals kieren dichten en glaswol isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-vredepeel-5816

 • Supersnel terugverdient
 • Weinig last meer van vocht
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Meer stilte in huis
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5816
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna vind je de meest toegepaste acties om jullie woning in Vredepeel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis verliest niet onnodig warmte en het biedt een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Vredepeel is betaalbaar (plusminus € 790 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €265 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten variëren rond €1875 en het resultaat is zo’n €275 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Vredepeel kost plusminus €4550. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €990. Je energiekosten dalen flink, tot wel €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €12000. De winst is ongeveer €870, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zijn er nog een aantal alternatieve vormen. Hierna beoordelen we de populairste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Vredepeel (april 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten of een energiezuinige samenleving? Woning Vredepeel isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2175 m3. Dat komt neer op €1275 op jaarbasis. Op deze pagina calculeren we de uiteindelijke kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Vredepeel. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n acht jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3450)
€665
(€7250)
€1090
(€9450)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€290
(€2550)
€365
(€3150)
Spouwmuur€320
(€1325)
€730
(€2150)
€875
(€3650)
HR++ glas€220
(€2475)
€320
(€3500)
€435
(€4800)
isolatie vredepeel 5816

Bekende Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Vredepeel?

Waarom mijn woning in Vredepeel isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieleverancier als Eneco of Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een gezond binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3075, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €265 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Dan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide acties als isolatie van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Onderstaand vind je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Formido, Praxis, Karwei, Hornbach. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Venray

Mede door een subsidie wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Om en nabij 15 procent van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • Voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Vredepeel een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.venray.nl voor opties in april 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Venray
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Vredepeel. Andere opties zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Met de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Vredepeel wat in lijn is met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere enkel glas, traditionele muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Vredepeel voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Vredepeel. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een prettig klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen