Isolatie Wanssum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Wanssum? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van buitenmuren of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Hierna ontdek je handige informatie over isolatie Wanssum. We gaan aan de slag met items als deuren isoleren en stappenplan woningisolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-wanssum-5861

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een gezond leefklimaat
 • Een duurzame oplossing
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Veel lokale specialisten

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5861
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje ontdek jij de interessantste werkzaamheden om jouw woning in Wanssum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Wanssum is betaalbaar (al vanaf € 740 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €240 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en een fors lagere energierekening. De prijzen fluctueren rond de €1850 en de besparing op de energienota loopt op tot €255 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als folie, dekens, glaswol, steenwol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Wanssum kost je zo’n €5000. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1110. Je energiekosten dalen flink, tot wel €800 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12400. Daarmee bespaar je circa €990 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we allerlei aantrekkelijke mogelijkheden. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage isolatie: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isolatie: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Wanssum (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota of wellicht een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Wanssum isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2900 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1425 (jaarlijks). Hieronder kijken we naar de totale prijs in het geval je kiest voor een isolatiebedrijf in Wanssum. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3700)
€605
(€7400)
€1030
(€8150)
Vloerisolatie€150
(€1500)
€210
(€2050)
€345
(€3250)
Spouwmuur€360
(€1050)
€470
(€2200)
€800
(€3225)
HR++ glas€210
(€1975)
€310
(€4100)
€415
(€5350)
isolatie wanssum 5861

Gangbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Wanssum?

Waarom mijn woning in Wanssum isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Essent of Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een gezond wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Ook is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3175, dat betekent een winst van 200 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige activiteiten als gevel-, dak of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Op deze website lees je praktische info over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Gamma, Hubo, Praxis, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: is erg brandbaar

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Venray

Via een subsidie wordt een huis isoleren uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 20% van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • Voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Misschien is er in Wanssum een subsidie of duurzaamheidslening. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.venray.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Venray
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Wanssum. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Wanssum wat aansluit op speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Wanssum voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Wanssum. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een aangenaam warm huis en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen