Isolatie Veulen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Veulen? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Met relatief eenvoudige maatregelen als bijv. dakisolatie of isolerende deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Onderstaand tref je uitgebreide informatie over isolatie Veulen. We zoomen in op zaken als binnenmuren isoleren en houtwol isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-veulen-5814

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Meer warmte en minder vocht
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5814
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina tref je de meest populaire onderdelen om een woning in Veulen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Veulen is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 770 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €255 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven fluctueren rond de €1675 en het bespaart circa €270 per jaar. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn glaswol, icynene, folie, steenwol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Veulen kost gemiddeld €4850. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €950. De besparing loopt op tot €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12700. De winst is om en nabij €760 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande kennen we verscheidene aantrekkelijke werkzaamheden. In onderstaande tekst bespreken we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Veulen (juni 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en natuurlijk een groenere wereld? Woning Veulen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2375 m3. De besparing komt neer op €1050 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal vind je de uiteindelijke kosten zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Veulen. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3700)
€615
(€4550)
€1130
(€9950)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€220
(€1800)
€350
(€2750)
Spouwmuur€205
(€1000)
€610
(€1950)
€790
(€3250)
HR++ glas€230
(€2150)
€265
(€3150)
€375
(€4775)
isolatie veulen 5814

Erkende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Vragen voor een isolatiespecialist in Veulen?

Waarom mijn woning in Veulen isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Budget Energie en Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een gezonde leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3075 en besparen tot €305, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Dan komt u erachter wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide werkzaamheden zoals isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. In de box hieronder komen we met praktische info over de meest populaire soorten. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Hubo, Multimate, Praxis, Formido. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Venray

Met behulp van subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie is in 2017 volledig afgeschaft. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 25% van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • Voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Tevens valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Veulen een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.venray.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Venray
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Veulen. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Veulen wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Veulen voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Veulen. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een aangenaam klimaat in huis en zorgen voor een laag energietarief. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen