Isolatie Blitterswijck

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Blitterswijck? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van enkele acties als schuin dak isoleren en isolatie van verwarmingsbuizen kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op ons isolatie portaal vind je waardevolle informatie over isolatie Blitterswijck. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als isolatie van deuren en koudebruggen. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-blitterswijck-5863

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een comfortabel leefklimaat
 • CO2 uitstoot beperken
 • Brandbeschermend
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5863
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Verderop vind jij de meest toegepaste manieren om jullie woning in Blitterswijck te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Blitterswijck is betaalbaar (vanaf plusminus € 840 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven variëren rond €2000 en je bespaart al snel €245 per jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Blitterswijck kost zo’n €4800. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1070. Het voordeel loopt al gauw op tot €860 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €12500. Je profiteert van pakweg €900 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

0zien we verscheidene interessante werkzaamheden. In onderstaande tekst benoemen we de meest interessante mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur-isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Blitterswijck (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en tegelijkertijd een groenere maatschappij? Woning Blitterswijck isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2600 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1375 per jaar. Op ons isolatie portaal komen we met de hoogte van de investering als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Blitterswijck. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3600)
€825
(€4600)
€930
(€8200)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€270
(€1950)
€395
(€3500)
Spouwmuur€335
(€1075)
€430
(€2200)
€805
(€3625)
HR++ glas€200
(€2700)
€275
(€3725)
€365
(€5200)
isolatie blitterswijck 5863

Gangbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

FAQ voor de isolatiespecialist in Blitterswijck?

Waarom mijn woning in Blitterswijck isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Delta en Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3925 en geeft een besparing van €300 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Vandaar zie je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie gebruiken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Op deze website komen we met praktische info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Formido, Hornbach, Gamma, Praxis, Multimate, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Venray

Door te profiteren van subsidies wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Om en nabij 25 procent van de tarieven kan je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evengoed geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Blitterswijck een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.venray.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Venray
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Blitterswijck. Ook interessant is de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door middel van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Blitterswijck wat past bij je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Blitterswijck voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Blitterswijck. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren in een lekker warm huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabele leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen