Isolatie Smakt

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Smakt? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een investering zoals de garage isoleren en radiatorisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand vind je uitgebreide informatie over isolatie Smakt. Je leest uitvoerig over thema’s als isolatie van muren en XPS Isolatie. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-smakt-5817

 • Lagere energierekening
 • Controle over de temperatuur
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Brandbeschermend
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5817
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf achterhaal jij de meest rendabele werkzaamheden om jullie woning in Smakt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Smakt is financieel toegankelijk (om en nabij de € 840 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een significant lagere energierekening. De tarieven zijn ongeveer €1950 en het resultaat is zo’n €245 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Smakt kost je zo’n €5800. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €950. Het voordeel loopt al gauw op tot €740 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €11100. Het voordeel is om en nabij €990 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we diverse alternatieve werkzaamheden. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Smakt (april 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten of bijdragen aan een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Smakt isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2350 m3. Dat komt neer op €900 p/jaar. Hieronder vind je de totale kosten in het geval je het laat doen door een isolatiebedrijf in Smakt. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4200)
€725
(€5850)
€1220
(€9500)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€290
(€2250)
€380
(€3450)
Spouwmuur€240
(€1225)
€660
(€2175)
€785
(€3250)
HR++ glas€200
(€2825)
€340
(€3750)
€450
(€4750)
isolatie smakt 5817

Erkende Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Smakt?

Waarom mijn woning in Smakt isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieleverancier als Energiedirect en Nuon, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettige leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3950, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €255 p/jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Dan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide investeringen als isoleren van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op deze website vind je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Formido, Gamma, Praxis, Hubo, Multimate. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Venray

Door een subsidie wordt woningisolatie nog lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Circa een kwart van de kosten mag je terug verwachten.
 • De richtlijn is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Smakt een subsidie of duurzaamheidslening. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.venray.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Venray
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Smakt. Andere opties zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Smakt wat aansluit op jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Smakt voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Smakt. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een prettig wooncomfort en verlagen het energiegebruik. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een optimale leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen