Isolatie Oirlo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Oirlo? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een aantal stappen als bijv. de spouwmuur isoleren of buisisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Oirlo. Denk aan zaken als dakisolatie en glaswol isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-oirlo-5808

 • Besparen op energiekosten
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Goed voor het milieu
 • Meer stilte in huis
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5808
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl achterhaal jij de populairste methodes om je woning in Oirlo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Oirlo is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 800 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €225 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren geeft de kou geen kans en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven fluctueren rond de €2000 en de potentiële besparing ligt op €240 per jaar. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Oirlo kost je zo’n €5100. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1170. De potentiële besparing ligt op €800 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €13100. Het voordeel is circa €790 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Daarnaast noemen we nog enkele alternatieve alternatieven. In het volgende overzicht beoordelen we de meest interessante vormen.

 • Garage-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur-isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Oirlo (april 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten of een duurzame samenleving? Woning Oirlo isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2000 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1375 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl vind je de totale kosten zodra het laat doen door een isolatiebedrijf in Oirlo. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3800)
€635
(€4900)
€920
(€8100)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€225
(€1600)
€365
(€2900)
Spouwmuur€235
(€1450)
€460
(€2050)
€940
(€3525)
HR++ glas€230
(€2350)
€275
(€3875)
€400
(€4600)
isolatie oirlo 5808

Actuele Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Meer weten over de isolatiespecialist in Oirlo?

Waarom mijn woning in Oirlo isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Delta en NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettig wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3450, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €230 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan ontdekt u wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse investeringen zoals isolatie van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op deze pagina ontdek je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Te koop bij erkende bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Praxis, Karwei, Hubo, Multimate. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Venray

Door gebruik te maken van opties voor subsidie wordt woningisolatie nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pakweg 25% van de offerte mag je terug verwachten.
 • De eis is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Oirlo een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.venray.nl voor de status in april 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Venray
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Oirlo. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Door middel van ons stappenplan creëer je een isolatieplan Oirlo wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Oirlo voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Oirlo. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen resulteren in een gezond binnenklimaat en bespaart veel energie. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen