Isolatie Ysselsteyn

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Ysselsteyn? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Middels een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de garage isoleren of tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand bekijk je nuttige informatie over isolatie Ysselsteyn. Dit kan gaan om zaken als isolerende kozijnen en deuren en ventilatieroosters. Meteen besparen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-ysselsteyn-5813

 • Minder energielasten
 • Een aangename leefomgeving
 • Vermindering Milieu-impact
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5813
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna achterhaal je de meest populaire methodes om een woning in Ysselsteyn te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Ysselsteyn kan erg voordelig (al vanaf +/- € 950 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €190 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn ongeveer €1925 en het bespaart circa €195 p/jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals steenwol, icynene, folie, glaswol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Ysselsteyn kost doorgaans €4800. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1110. De besparing loopt op tot €780 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13100. Daarmee bespaar je circa €850 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande kennen we nog een aantal rendabele werkzaamheden. In het gedeelte hieronder praten we over de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Ysselsteyn (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten of wellicht een groenere wereld? Woning Ysselsteyn isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2300 m3. Dat komt neer op €1325 op jaarbasis. Hieronder berekenen we de kosten (bij benadering) in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Ysselsteyn. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dakisolatie heb je terugverdiend in acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3250)
€715
(€6450)
€1090
(€8850)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€265
(€1850)
€330
(€3250)
Spouwmuur€205
(€950)
€610
(€2175)
€795
(€3350)
HR++ glas€240
(€2725)
€265
(€3200)
€350
(€5225)
isolatie ysselsteyn 5813

Plaatsen in de buurt:

Bekende Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Ysselsteyn?

Waarom mijn woning in Ysselsteyn isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een maatschappij als Engie en NLE, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een gezond binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Verder zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3275, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €220 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Dan analyseer je waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende investeringen als isoleren van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Hierna komen we met een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Hubo, Hornbach, Multimate, Karwei, Praxis. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Venray

Door de ondersteuning van subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 25% van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Ysselsteyn een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.venray.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Venray
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Ysselsteyn. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met behulp van onderstaande tips kom je met een isolatieplan Ysselsteyn wat matcht met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan zie je hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om geen HR++ glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Ysselsteyn voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Ysselsteyn. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties hebben als resultaat een prettige leefomgeving en je verbruikt minder energie. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen