Isolatie Helmond

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Helmond? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de kruipruimte of radiatorisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Onderstaand vind je waardevolle informatie over isolatie Helmond. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de gevel en warmtelekken. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-helmond-5701

 • Supersnel terugverdient
 • Meer warmte en minder vocht
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Kan snel aangebracht worden
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHelmond
Postcode5701
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31060 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand ontdek jij de meest populaire acties om jullie woning in Helmond te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Helmond is financieel toegankelijk (om en nabij de € 790 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen liggen rond €1800 en het resultaat is zo’n €240 per jaar. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Helmond kost gemiddeld €5200. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1160. De potentiële besparing ligt op €840 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12800. Dit levert op pakweg €750 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zijn er meerdere aantrekkelijke mogelijkheden. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest interessante opties.

 • Garage isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isoleren in Helmond (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een groenere samenleving? Woning Helmond isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2300 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1150 per 12 maanden. Op deze pagina ontdek je de verwachte kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Helmond. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3500)
€785
(€5350)
€950
(€8050)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€295
(€1900)
€335
(€3100)
Spouwmuur€240
(€1125)
€440
(€2275)
€920
(€3450)
HR++ glas€245
(€2650)
€340
(€3750)
€420
(€4500)
isolatie helmond 5701

Professionele Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Meer weten over de isolatiespecialist in Helmond?

Waarom mijn woning in Helmond isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieleverancier als Engie en Oxxio, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een comfortabel binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3575, waarbij u een besparing realiseert van €210 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan analyseert u wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitgebreide acties als isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Onderstaand komen we met een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Karwei, Gamma, Formido, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Helmond

Door te profiteren van een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Ongeveer 20 procent van de tarieven mag je terug verwachten.
 • Het is een must dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Daarnaast wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Helmond extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.helmond.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Helmond
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Helmond. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Geholpen door het advies hieronder kom je met een isolatieplan Helmond wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Helmond voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Helmond. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden sowieso een gezond klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen