Isolatie Geijsteren

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Geijsteren? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een paar maatregelen als binnenmuren isoleren of verwarmingsbuizen isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op isolatierevolutie.nl check je uitgebreide informatie over isolatie Geijsteren. Je leest uitvoerig over zaken als het dak isoleren en spouwanker. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-geijsteren-5862

 • Veel geld besparen
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Rust en comfort in huis
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Postcode5862
Netnummer0478 (+31478)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn meestal solide geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand check je de populairste toepassingen om je woning in Geijsteren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Geijsteren is goed te betalen (vanaf zo’n € 970 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €245 (jaarlijkst, prijzen maart 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en bespaart veel energie. De kosten fluctueren rond de €1625 en het bespaart flink geld, tot wel €255 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Geijsteren kost je zo’n €5850. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1130. Je energiekosten dalen flink, tot wel €820, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €11000. Daarmee bespaar je om en nabij €770 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zijn er allerlei aantrekkelijke opties. In het gedeelte hierna benoemen we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Geijsteren (maart 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten of een bewuste gemeenschap? Woning Geijsteren isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2650 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €975 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl berekenen we de totale prijs wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Geijsteren. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3500)
€745
(€6500)
€1110
(€9950)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€280
(€2500)
€345
(€3350)
Spouwmuur€180
(€1575)
€490
(€2750)
€790
(€3675)
HR++ glas€200
(€2750)
€275
(€3325)
€420
(€5050)
isolatie geijsteren 5862

Plaatsen in de buurt:

Erkende Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Geijsteren?

Waarom mijn woning in Geijsteren isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Eneco of Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3750 en dat bespaart tot €305 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Daardoor zie je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide activiteiten als gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. In de box hieronder vind je kort & bondige info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Gamma, Formido, Karwei, Multimate. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Venray

Dankzij subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 25 procent van de tarieven kan je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Daarnaast rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Geijsteren een groene lening of extra potje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.venray.nl voor meer informatie.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Venray
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Geijsteren. Andere opties zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Geholpen door ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Geijsteren wat past bij jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dankzij een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Geijsteren voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Geijsteren. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen resulteren in een comfortabel binnenklimaat en veel minder stookkosten. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen