Isolatie Striep

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Striep? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een aantal stappen als bijv. isolatie van de vliering of dakkapel isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Hierna komen we met nuttige informatie over isolatie Striep. Dit kan gaan om topics als isolatie buitenkant gevel en Pur Isolatieplaten. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-striep-8892

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een prettig leefklimaat
 • Goed voor het klimaat
 • Een rustigere woning (geluid)
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8892
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina zie je de populairste acties om jouw woning in Striep te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Striep is interessant (rond de € 980 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €225 per jaar (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De onkosten liggen rond €1900 en de winst ligt rond de €265 p/jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Striep kost om en nabij de €5900. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1020. Het rendement is al snel €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11000. Je profiteert van pakweg €940 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast noemen we verscheidene mogelijke vormen. In het volgende overzicht bediscussiëren we de populairste opties.

 • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isolatie: Altijd een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Striep (februari 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en tegelijk een energiezuinige wereld? Woning Striep isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2650 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €850 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de uiteindelijke kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Striep. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3150)
€775
(€5850)
€1050
(€8750)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€230
(€2000)
€375
(€3600)
Spouwmuur€300
(€1600)
€680
(€2200)
€900
(€3300)
HR++ glas€205
(€2925)
€310
(€3575)
€445
(€5400)
isolatie striep 8892

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Striep?

Waarom mijn woning in Striep isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of NLE, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een prettig binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Verder merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3800 en besparen tot €260 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Op die manier komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse activiteiten zoals dak-, gevel of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Hierna ontdek je meer info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij de betere bouwmarkt als Formido, Gamma, Karwei, Praxis, Hornbach, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: een dure oplossing

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Terschelling

Door (regionale) subsidies wordt een huis isoleren leuker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot is in april 2017 opgeheven. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Zo’n 15 procent van de onkosten kan je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Tevens is het arbeidsloon ingedeeld in het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Striep een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.terschelling.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Terschelling
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij woningisolatie. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Striep. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Striep wat overeenstemt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om geen HR++ glas, verrotte muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Striep voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Striep. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen bieden jou een optimaal wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen