Isolatie Hee

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Hee? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een investering als de gevel isoleren en isolatie van deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Hieronder check je handige informatie over isolatie Hee. Je leest uitvoerig over thema’s als isolatie van de vloer en condensvorming. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-hee-8882

 • Lagere stookkosten
 • Een gezond binnenklimaat
 • Minder CO-2 belasting
 • Weinig geluid in de woning
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8882
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website bekijk je de meest toegepaste acties om je woning in Hee te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Hee is interessant (om en nabij de € 800 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €260 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen liggen rond €1800 en de besparing op de energienota loopt op tot €215, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Hee kost doorgaans €4950. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1100. De besparing loopt op tot €880, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €13400. Het rendement is om en nabij €880 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Overigens kennen we verscheidene mogelijke mogelijkheden. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isolatie: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Hee (mei 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten of een energiebewuste samenleving? Woning Hee isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2025 m3. Dat komt neer op €1475 per 12 maanden. Hieronder tref je de kosten (bij benadering) in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Hee. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3550)
€845
(€5300)
€1030
(€8250)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€220
(€2050)
€350
(€3350)
Spouwmuur€335
(€1650)
€440
(€2400)
€915
(€3050)
HR++ glas€200
(€2525)
€305
(€4125)
€360
(€5225)
isolatie hee 8882

Professionele Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Meer weten over de isolatiespecialist in Hee?

Waarom mijn woning in Hee isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energiebedrijf als Budget Energie en Powerpeers, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3450, waarbij u een besparing realiseert van €215 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Op die manier komt u erachter waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse acties zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. In de box hieronder vind je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Multimate, Karwei, Formido, Hornbach, Hubo, Gamma. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Terschelling

Dankzij (regionale) subsidies wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2017. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Plusminus 20 procent van de onkosten mag je terugvorderen.
 • De eis is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Daarnaast valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Hee een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.terschelling.nl voor de status in mei 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Terschelling
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Hee. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Met het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Hee wat in lijn is met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, gammele muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Hee voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Hee. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen bieden jou een aangename leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen