Isolatie Baaiduinen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Baaiduinen? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een aantal stappen als isolatie van platte dak of tochtstrips of tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna vind je uiteenlopende informatie over isolatie Baaiduinen. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals de kruipruimte isoleren en XPS Isolatie. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-baaiduinen-8884

 • De energienota gaat omlaag
 • Bescherm tegen vocht
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8884
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand ontdek jij de aantrekkelijkste acties om een woning in Baaiduinen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Baaiduinen is voordeling (om en nabij de € 720 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €230 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen bedragen zo’n €1800 en je bespaart al snel €235 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Baaiduinen kost ongeveer €5050. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1150. Je energiekosten dalen flink, tot wel €780, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12800. Het rendement is grofweg €980 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we nog enkele mogelijke werkzaamheden. Hierna benoemen we de meest rendabele oplossingen.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Baaiduinen (mei 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening of bijdragen aan een bewuste wereld? Woning Baaiduinen isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2025 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1275 p/jaar. Hieronder berekenen we de totale kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Baaiduinen. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3800)
€825
(€6100)
€1250
(€8300)
Vloerisolatie€150
(€1500)
€190
(€2350)
€300
(€3350)
Spouwmuur€315
(€925)
€430
(€2150)
€880
(€3125)
HR++ glas€225
(€2000)
€330
(€3700)
€385
(€4450)
isolatie baaiduinen 8884

Populaire Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Baaiduinen?

Waarom mijn woning in Baaiduinen isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een maatschappij als Engie of Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een prettige leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3450, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €290 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Dan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Diepgaande investeringen zoals isolatie van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. In de box hieronder lees je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Formido, Praxis, Hornbach, Karwei, Hubo, Gamma. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Terschelling

Via een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Plusminus 15 procent van de verkoopprijs krijg je weer terug.
 • De regel is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evenzeer rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Baaiduinen een speciaal potje beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.terschelling.nl voor de status in mei 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Terschelling
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Echter, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Baaiduinen. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Op basis van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Baaiduinen wat aansluit op jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Baaiduinen voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Baaiduinen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een aangenaam klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een prettig leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen