Isolatie Midsland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Midsland? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via enkele acties als bijv. de spouwmuur isoleren en radiatorisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Midsland. We zoomen in op zaken als isolatie van de kruipruimte en glaswol isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-midsland-8891

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Ook akoestische isolatie
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8891
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website tref je de meest toegepaste werkzaamheden om jullie woning in Midsland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Midsland is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 990 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel minder stookkosten. De onkosten bedragen zo’n €1950 en je bespaart al snel €255 p/jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Midsland kost ongeveer €4450. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1000. De besparing loopt op tot €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12200. Daarmee bespaar je ongeveer €840, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0onderscheiden we nog een aantal vaak toegepaste vormen. In onderstaande tekst bediscussiëren we de populairste opties.

 • Garage isoleren: Een garage om van te genieten
 • Schuur isolatie: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Midsland (juni 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota of een groenere gemeenschap? Woning Midsland isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2850 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1050 op jaarbasis. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de kosten (bij benadering) in het geval je kiest voor een isolatiebedrijf in Midsland. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3900)
€865
(€4600)
€1170
(€9050)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€255
(€2500)
€310
(€3300)
Spouwmuur€200
(€1325)
€490
(€2100)
€795
(€3175)
HR++ glas€230
(€2650)
€270
(€4100)
€420
(€5175)
isolatie midsland 8891

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Midsland?

Waarom mijn woning in Midsland isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een maatschappij als Essent en NLE, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3850 en dat levert gemiddeld op €345 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke maatregelen als vloer-, dak of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Hierna komen we met meer info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Praxis, Hubo, Formido, Hornbach, Gamma, Multimate. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: een dure oplossing

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Terschelling

Met hulp van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie bestaat niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 15 procent van de kosten krijg je weer terug.
 • Het is een must dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Midsland een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.terschelling.nl voor meer informatie.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Terschelling
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Midsland. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Met onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Midsland wat conformeert aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met behulp van een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Midsland voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Midsland. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een aangename warme woning en veel minder stookkosten. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een aangenaam klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen