Isolatie West-Terschelling

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in West-Terschelling? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een investering als bijv. buitenmuren isoleren en verwarmingsbuizen isoleren kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Hieronder check je handige informatie over isolatie West-Terschelling. Je komt meer te weten over onderwerpen als het dak isoleren en glaswol isolatie. Meteen besparen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-west-terschelling-8881

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een gezond leefklimaat
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Minder ongedierte
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8881
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand ontdek je de populairste stappen om een woning in West-Terschelling te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en het biedt een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in West-Terschelling is goedkoop (rond de € 980 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €270 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel lagere gaskosten. De tarieven liggen rond €1650 en het resultaat is zo’n €265 p/jaar. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in West-Terschelling kost je zo’n €5600. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1240. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11300. Hiermee bespaar je ong. €970 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0bestaan er allerlei alternatieve oplossingen. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest interessante oplossingen.

 • Isolatie garage: Een garage om van te genieten
 • Isolatie van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in West-Terschelling (mei 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota of een energiebewuste gemeenschap? Woning West-Terschelling isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2375 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1325 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal komen we met de uiteindelijke kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in West-Terschelling. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per doel tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3800)
€705
(€6550)
€1150
(€9000)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€240
(€1650)
€370
(€3400)
Spouwmuur€265
(€975)
€750
(€2250)
€790
(€3175)
HR++ glas€240
(€2925)
€310
(€3775)
€385
(€4500)
isolatie west-terschelling 8881

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

FAQ voor de isolatiespecialist in West-Terschelling?

Waarom mijn woning in West-Terschelling isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Engie of Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3800 en geeft een besparing van €245 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Daardoor komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige maatregelen zoals isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op deze pagina komen we met praktische info over het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Karwei, Hubo, Gamma, Multimate, Formido. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Terschelling

Door te profiteren van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pakweg 15% van de tarieven mag je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Tevens valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in West-Terschelling een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.terschelling.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Terschelling
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in West-Terschelling. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Op basis van tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan West-Terschelling wat strookt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in West-Terschelling voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in West-Terschelling. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen resulteren in een comfortabele leefomgeving en een veel lagere energierekening. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een optimaal wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen