Isolatie Kaard

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Kaard? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de binnengevel isoleren en radiatorfolie aanbrengen worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op deze website ontdek je waardevolle informatie over isolatie Kaard. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals radiatorfolie plaatsen en steenwol Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-kaard-8883

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Groene investering
 • Tevens geluidsisolatie
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8883
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna achterhaal je de meest toegepaste toepassingen om jullie woning in Kaard te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Kaard is aantrekkelijk (rond de € 900 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €255 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en verlaagt het energiegebruik. De prijzen zijn zo’n €1750 en het bespaart circa €225 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als folie, dekens, steenwol, icynene. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Kaard kost om en nabij de €4950. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1080. Je energiekosten dalen flink, tot wel €750 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €12900. Daarmee bespaar je ongeveer €810 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Verder bestaan er nog meer rendabele vormen. Hieronder behandelen we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Kaard (juni 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en uiteraard een energiebewuste gemeenschap? Woning Kaard isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2600 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1025 (jaarlijks). Op deze pagina calculeren we de uiteindelijke kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Kaard. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per soort vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4050)
€575
(€5650)
€1060
(€8850)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€185
(€2600)
€345
(€2700)
Spouwmuur€375
(€1500)
€700
(€2050)
€940
(€3325)
HR++ glas€200
(€2525)
€335
(€3325)
€420
(€5175)
isolatie kaard 8883

Interessante Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Kaard?

Waarom mijn woning in Kaard isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Budget Energie en Oxxio, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Mede zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3750 en besparen tot €250 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Zo zie je wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide werkzaamheden als isoleren van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Hieronder komen we met nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Gamma, Karwei, Multimate, Formido, Hornbach, Praxis. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Terschelling

Door te profiteren van (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg een kwart van de offerte mag je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Kaard een speciaal potje beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.terschelling.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Terschelling
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Kaard. Bekijk ook eens de GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Middels onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Kaard wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Kaard voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Kaard. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden sowieso een aangename warme woning en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een aangenaam wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen