Isolatie Formerum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Formerum? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een isolatiemaatregel zoals buitenmuren isoleren of isolerende raambekleding kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op ons isolatie portaal lees je uiteenlopende informatie over isolatie Formerum. Denk aan vraagstukken over radiatorfolie aanbrengen en condensvorming. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-formerum-8894

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Ook geluidsdicht
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8894
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak solide geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand tref jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om je woning in Formerum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Formerum kan erg voordelig (al vanaf € 820 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €245 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en flink lagere energiekosten. De kosten variëren rond €1700 en de potentiële besparing ligt op €215 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Formerum kost ongeveer €4600. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1060. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €13300. Daarmee bespaar je ongeveer €880, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande noemen we allerlei interessante vormen. Hieronder bespreken we de populairste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Formerum (juni 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Formerum isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2925 m3. Dat komt neer op €1150 (jaarlijks). Hierna bekijk je de totale prijs wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Formerum. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3800)
€715
(€4850)
€930
(€8900)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€265
(€1900)
€375
(€3300)
Spouwmuur€245
(€925)
€460
(€2300)
€890
(€3400)
HR++ glas€230
(€2525)
€315
(€4250)
€375
(€4850)
isolatie formerum 8894

Actuele Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

FAQ voor de isolatiespecialist in Formerum?

Waarom mijn woning in Formerum isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Budget Energie of Nuon, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een optimaal binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Mede biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3750 en geeft een besparing van €280 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse investeringen als isoleren van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Hieronder vind je praktische info over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Gamma, Multimate, Praxis, Formido, Hornbach, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Terschelling

Dankzij een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Om en nabij 25 procent van de kosten kan je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evengoed valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Formerum een potje voor dergelijke werkzaamheden. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.terschelling.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Terschelling
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag door te isoleren. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Formerum. Bekijk ook eens Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Formerum wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen. Onder andere dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Formerum voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Formerum. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties resulteren in een aangename leefomgeving en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een comfortabel binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen