Isolatie Kinnum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Kinnum? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Met enkele acties zoals bijvoorbeeld de spouwmuur isoleren en dakkapel isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Hierna komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Kinnum. Je kunt denken aan topics als HR++ glas en thermische bruggen. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-kinnum-8885

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Minder last van vocht
 • Duurzame investering
 • Dempt het geluid
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8885
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand tref je de meest populaire stappen om een woning in Kinnum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Kinnum kan erg voordelig (vanaf zo’n € 920 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €280 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en verlaagt het energiegebruik. De tarieven zijn zo’n €1900 en het resultaat is zo’n €275 p/jaar. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Kinnum kost je zo’n €5700. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1130. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €13200. Het voordeel is pakweg €950 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande zien we verschillende aantrekkelijke alternatieven. Hieronder beoordelen we de meest toegepaste vormen.

 • Isoleren garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Kinnum (juni 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten of een bewuste samenleving? Woning Kinnum isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2725 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1150 p/jaar. Onderstaand berekenen we de uiteindelijke kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Kinnum. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie kan terugverdiend worden in negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per soort zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4150)
€765
(€6750)
€1090
(€9000)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€285
(€1900)
€390
(€3500)
Spouwmuur€355
(€1675)
€720
(€2075)
€815
(€3450)
HR++ glas€205
(€2900)
€265
(€3900)
€410
(€5175)
isolatie kinnum 8885

Populaire Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Kinnum?

Waarom mijn woning in Kinnum isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een maatschappij zoals Energiedirect of Qurrent, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezonde leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3525 en dat bespaart tot €200 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide acties zoals isoleren van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op deze website ontdek je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Hubo, Karwei, Multimate, Formido, Hornbach, Praxis. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Terschelling

Door de ondersteuning van opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Ongeveer een kwart van de kosten mag je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evenzeer vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Soms is er in Kinnum een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.terschelling.nl voor opties in juni 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Terschelling
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met het isoleren van je woning. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Kinnum. Andere opties zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Op basis van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Kinnum wat matcht met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, verouderde muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Kinnum voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Kinnum. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een prettig leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een optimaal wooncomfort. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen