Isolatie Hoorn

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Hoorn? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Via enkele acties als bijv. isolatie van de zolder of radiatorfolie plaatsen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website check je nuttige informatie over isolatie Hoorn. Bijvoorbeeld vraagstukken over gevelisolatie en schijntocht. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-hoorn-8896

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Voor elk budget
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8896
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website ontdek je de populairste manieren om je woning in Hoorn te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en het biedt een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Hoorn is interessant (plusminus € 990 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €210 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten zijn ongeveer €1650 en de potentiële besparing ligt op €195, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, EPS parels, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Hoorn kost je zo’n €5450. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €960. De besparing loopt op tot €820 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11600. Je profiteert van circa €880 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zien we nog meer interessante uitvoeringen. Hierna beoordelen we de meest populaire uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Hoorn (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een groenere toekomst? Woning Hoorn isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2575 m3. De besparing komt neer op €1225 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal vind je de totale prijs zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Hoorn. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4200)
€795
(€5800)
€920
(€8150)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€290
(€2500)
€350
(€3500)
Spouwmuur€240
(€1000)
€590
(€2550)
€825
(€3225)
HR++ glas€195
(€2500)
€320
(€3900)
€390
(€5000)
isolatie hoorn 8896

Plaatsen in de omgeving:

Populaire Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

FAQ voor de isolatiespecialist in Hoorn?

Waarom mijn woning in Hoorn isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een maatschappij als Energiedirect en Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimale leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3625 en dat bespaart tot €290 p/jaar. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Dan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke activiteiten als isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Onderstaand vind je kort & bondige info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Praxis, Karwei, Gamma, Hornbach, Formido. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Terschelling

Door te profiteren van een subsidie wordt het investeren in je huis nog leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pakweg 15 procent van de offerte krijg je weer terug.
 • Randvoorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evengoed vallen de manuren onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Hoorn een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.terschelling.nl voor de kleine lettertjes.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Terschelling
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Hoorn. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Middels onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Hoorn wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. D.m.v. een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Hoorn voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Hoorn. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties bieden jou een prettig klimaat in huis en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een prettig leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen