Isolatie Lies

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Lies? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. haalbare maatregelen als plat dak isoleren of radiatorisolatie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Onderstaand vind je handige informatie over isolatie Lies. Je komt meer te weten over items als de spouwmuur isoleren en energie besparen tips. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-lies-8895

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een prettig binnenklimaat
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8895
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dat een stuk minder. Later isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website ontdek je de populairste methodes om jullie woning in Lies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Lies is interessant (plusminus € 920 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €235 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer geeft de kou geen kans en veel lagere gaskosten. De onkosten bedragen zo’n €1600 en het resultaat is zo’n €270 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Lies kost ongeveer €5450. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1230. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €690 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €11400. De winst is ong. €750, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

0zijn er diverse populaire mogelijkheden. Hieronder beoordelen we de interessantste alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Lies (juni 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en ook een groenere maatschappij? Woning Lies isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2075 m3. Dat is dus al gauw €1375 per jaar. Op deze pagina kijken we naar de totale kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Lies. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3950)
€595
(€4850)
€910
(€8600)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€255
(€2600)
€310
(€3400)
Spouwmuur€175
(€1225)
€740
(€2775)
€830
(€3425)
HR++ glas€205
(€2050)
€290
(€3400)
€425
(€5025)
isolatie lies 8895

Interessante Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Lies?

Waarom mijn woning in Lies isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een maatschappij als Essent en Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een optimaal wooncomfort en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3525 en geeft een besparing van €275 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Vandaar check je op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige projecten zoals isoleren van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl lees je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Formido, Hubo, Praxis, Gamma, Hornbach, Karwei. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Terschelling

Door de ondersteuning van subsidiemogelijkheden wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? Een landelijke subsidie op isolatie is in 2017 volledig afgeschaft. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet een kwart van de onkosten krijg je weer terug.
 • Het is een must dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Daarnaast geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Lies een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.terschelling.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Terschelling
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Lies. Ook interessant is de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Met de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Lies wat conformeert aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Lies voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Lies. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties bieden sowieso een lekker warm huis en verlagen het energiegebruik. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een prettig wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen