Isolatie Landerum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Landerum? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Met een aantal stappen als de buitengevel isoleren of dakkapel isoleren kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Onderstaand tref je uiteenlopende informatie over isolatie Landerum. Je kunt denken aan vraagstukken over je spouwmuur isoleren en PIR isolatie. Meteen besparen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-landerum-8893

 • Interessante terugverdientijd
 • Geen vochtproblemen
 • Goed bezig voor het milieu
 • Meer stilte in huis
 • Hogere woningwaarde

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8893
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand check je de interessantste methodes om een woning in Landerum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Landerum kan erg voordelig (al vanaf € 820 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €285 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren geeft de kou geen kans en veel minder stookkosten. De prijzen zijn zo’n €1975 en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, PUR schuim, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Landerum kost je zo’n €4500. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1150. Het rendement is al snel €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12900. Daarmee bespaar je zo’n €980, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

0bestaan er nog enkele vaak toegepaste uitvoeringen. In de volgende paragraaf praten we over de interessantste mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Landerum (juni 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een bewuste gemeenschap? Woning Landerum isoleren kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2825 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1275 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de totale kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Landerum. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3450)
€825
(€7250)
€1010
(€9250)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€280
(€2200)
€400
(€3000)
Spouwmuur€340
(€825)
€430
(€2275)
€875
(€3450)
HR++ glas€245
(€2100)
€300
(€3400)
€450
(€5000)
isolatie landerum 8893

Erkende Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Landerum?

Waarom mijn woning in Landerum isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Essent en Oxxio, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezonde leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Verder biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3875 en geeft een besparing van €305 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op die manier zie je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grote activiteiten zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Op deze website lees je een samenvatting van het actuele aanbod. Te koop bij populaire bouwmarkten als Multimate, Hubo, Hornbach, Karwei, Praxis, Formido. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: geen opname van vocht

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Terschelling

Door gebruik te maken van een subsidie wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot is in april 2017 opgeheven. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Circa 15% van de onkosten mag je terugvragen.
 • De conditie is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evenzeer vallen de manuren onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Landerum een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.terschelling.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Terschelling
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met dak-, vloer of gevelisolatie. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Landerum. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Met de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Landerum wat schikt naar jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is enkel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Landerum voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Landerum. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een aangenaam binnenklimaat en veel minder stookkosten. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen