Isolatie Oosterend

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Oosterend? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de schuur isoleren of verwarmingsbuizen isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Hierna komen we met bruikbare informatie over isolatie Oosterend. Denk aan thema’s als tochtprofielen en XPS Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-oosterend-8897

 • Structureel lagere energiekosten
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Minder ongedierte
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8897
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een goed energielabel zijn vaak prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand check jij de interessantste acties om jouw woning in Oosterend te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Oosterend is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 850 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €285 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een fors lagere energierekening. De prijzen zijn ongeveer €1800 en het bespaart flink geld, tot wel €280 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Oosterend kost +/- €4950. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1220. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €690 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €11000. Hiermee bespaar je pakweg €930 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we nog meer rendabele vormen. In de volgende paragraaf praten we over de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een garage om van te genieten
 • Isoleren schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Oosterend (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en natuurlijk een duurzame wereld? Woning Oosterend isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2125 m3. Dat is dus al gauw €1075 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina berekenen we de totale kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Oosterend. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3100)
€855
(€6850)
€960
(€9550)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€250
(€1900)
€345
(€3200)
Spouwmuur€260
(€1525)
€620
(€2050)
€815
(€3025)
HR++ glas€190
(€2875)
€260
(€3350)
€425
(€5325)
isolatie oosterend 8897

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Oosterend?

Waarom mijn woning in Oosterend isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Engie of Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een prettig klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3625 en dat levert gemiddeld op €345 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Vandaar analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande investeringen als isoleren van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op deze website tref je een samenvatting van het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Multimate, Gamma, Praxis, Hubo, Hornbach, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: neemt geen vocht op

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Terschelling

Door een subsidie wordt het investeren in je huis nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Circa 15% van de verkoopprijs krijg je weer terug.
 • Uitgangspunt is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Tevens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Misschien is er in Oosterend een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.terschelling.nl voor opties in juni 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Terschelling
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Oosterend. Andere opties zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Door de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Oosterend wat schikt naar jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om dubbel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Oosterend voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Oosterend. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen leiden tot een comfortabel leefklimaat en bespaart veel energie. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig binnenklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen