Isolatie Zuiddorpe

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Zuiddorpe? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij haalbare maatregelen zoals vliering isoleren of tochtwering worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Hieronder check je bruikbare informatie over isolatie Zuiddorpe. Bijvoorbeeld vraagstukken over dubbel glas en spuitisolatie. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-zuiddorpe-4574

 • Snel terugverdiend
 • Minder last van vocht
 • Een duurzame oplossing
 • Een warmere én stillere woning
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4574
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna check jij de meest interessante acties om een woning in Zuiddorpe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Zuiddorpe is voordeling (al vanaf € 830 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €190 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven zijn ongeveer €1875 en je bespaart al snel €255 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Zuiddorpe kost gemiddeld €5250. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1110. Het rendement is al snel €790 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12000. Het voordeel is zo’n €840 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder onderscheiden we verschillende vaak toegepaste opties. Hieronder beoordelen we de meest populaire mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Zuiddorpe (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten of een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Zuiddorpe isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2925 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1475 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website calculeren we de verwachte kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Zuiddorpe. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het dak isoleren kan men terugverdienen in zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3150)
€845
(€5050)
€1140
(€9850)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€240
(€1700)
€395
(€3350)
Spouwmuur€340
(€975)
€630
(€1925)
€805
(€3525)
HR++ glas€190
(€1850)
€335
(€3450)
€355
(€5125)
isolatie zuiddorpe 4574

Interessante Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Vragen voor een isolatiespecialist in Zuiddorpe?

Waarom mijn woning in Zuiddorpe isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Delta of Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3150 en geeft een besparing van €200 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Daardoor achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide activiteiten zoals vloer-, dak of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Praxis, Multimate, Karwei, Gamma, Hornbach, Hubo. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: neemt geen vocht op

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Terneuzen

Met behulp van subsidies wordt een huis isoleren uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pakweg 15 procent van de onkosten krijg je weer terug.
 • Voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Daarnaast valt de uitgevoerde arbeid onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Zuiddorpe een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.terneuzen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Terneuzen
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Zuiddorpe. Ook interessant is de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Op basis van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Zuiddorpe wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Zuiddorpe voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Zuiddorpe. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen leiden tot een optimale leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabele leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen