Isolatie Spui

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Spui? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een isolatiemaatregel als gevelisolatie en radiatorisolatie kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal check je belangrijke informatie over isolatie Spui. We gaan aan de slag met topics als vloerisolatie en koudebruggen. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-spui-4539

 • Minder energiekosten
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Geluidswerende werking
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4539
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dat een stuk minder. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna bekijk je de meest interessante acties om je woning in Spui te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Spui is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 770 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €185 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen zijn zo’n €1900 en je bespaart al snel €270 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, chips, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Spui kost gemiddeld €4700. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1220. Je energiekosten dalen flink, tot wel €830, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €12900. Je profiteert van ongeveer €970, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we nog een aantal populaire vormen. In het volgende overzicht behandelen we de meest rendabele alternatieven.

 • Garage isolatie: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Spui (april 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten of een duurzame wereld? Woning Spui isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2775 m3. Dat komt neer op €1400 per jaar. Op deze website komen we met de kosten (bij benadering) zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Spui. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3250)
€655
(€5950)
€1190
(€9550)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€230
(€2250)
€395
(€2700)
Spouwmuur€335
(€1250)
€500
(€2700)
€885
(€3200)
HR++ glas€235
(€2350)
€325
(€3825)
€390
(€5075)
isolatie spui 4539

Interessante Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Spui?

Waarom mijn woning in Spui isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een maatschappij als Energiedirect en Nuon, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3825, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €205 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Op die manier ziet u waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grote acties zoals isolatie van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Onderstaand check je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij de betere bouwmarkt als Hubo, Praxis, Hornbach, Multimate, Karwei, Formido. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Terneuzen

Dankzij (regionale) subsidies wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Zo’n 25 procent van de onkosten kan je terugvorderen.
 • De regel is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Spui extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.terneuzen.nl voor de status in april 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Terneuzen
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Spui. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Spui wat aansluit op speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Spui voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Spui. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen dragen bij aan een comfortabel wooncomfort en een significant lagere energierekening. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een prettige leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen