Isolatie Hoek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Hoek? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Met een aantal stappen als je spouwmuur isoleren of deuren isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op isolatierevolutie.nl check je belangrijke informatie over isolatie Hoek. We bespreken thema’s als de spouw isoleren en R-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-hoek-4542

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Minder impact op het milieu
 • Weinig last van geluid
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4542
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna vind je de meest rendabele onderdelen om jouw woning in Hoek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hoek is financieel toegankelijk (plusminus € 870 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €200 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen liggen rond €1600 en de potentiële besparing ligt op €245 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiematrassen, chips, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Hoek kost zo’n €5400. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1070. Het voordeel loopt al gauw op tot €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11600. Dit levert op grofweg €960 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0bestaan er nog een aantal alternatieve werkzaamheden. In onderstaande tekst bespreken we de interessantste vormen.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Hoek (juni 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en tegelijkertijd een energiezuinige samenleving? Woning Hoek isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2100 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1425 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl check je de hoogte van de investering zodra dit laat doen door een isolatiebedrijf in Hoek. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per doel tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3100)
€735
(€6800)
€1100
(€8550)
Vloerisolatie€130
(€1450)
€205
(€2400)
€330
(€3100)
Spouwmuur€225
(€1175)
€520
(€2350)
€910
(€3300)
HR++ glas€245
(€2825)
€330
(€3100)
€430
(€5250)
isolatie hoek 4542

Populaire Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Hoek?

Waarom mijn woning in Hoek isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Delta en Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3625, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €265 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige maatregelen als isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. In de box hieronder ontdek je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Karwei, Praxis, Hornbach, Formido, Gamma, Multimate. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Terneuzen

Door een subsidie wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot is in 2017 volledig afgeschaft. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Grofweg 25% van de tarieven krijg je weer terug.
 • Uitgangspunt is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evengoed is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Hoek een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.terneuzen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Terneuzen
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Hoek. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Hoek wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Via een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Hoek voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Hoek. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren in een optimaal wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen