Isolatie Zaamslag

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Zaamslag? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Met relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de vliering en dakkapel isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op isolatierevolutie.nl tref je uitgebreide informatie over isolatie Zaamslag. We gaan aan de slag met items als de spouw isoleren en koudeval. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-zaamslag-4543

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Beperking geluiden van buiten
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4543
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand ontdek je de populairste stappen om jullie woning in Zaamslag te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Zaamslag is aantrekkelijk (vanaf plusminus € 760 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €240 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De kosten fluctueren rond de €1600 en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 per jaar. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, chips, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Zaamslag kost doorgaans €4600. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1070. De besparing loopt op tot €710 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11100. De winst is zo’n €960, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zien we allerlei interessante uitvoeringen. In het gedeelte hierna behandelen we de meest populaire werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Zaamslag (april 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en tegelijk een energiezuinige wereld? Woning Zaamslag isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2225 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1150 op jaarbasis. Hieronder calculeren we de gemiddelde kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Zaamslag. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3450)
€845
(€6100)
€1000
(€8800)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€200
(€2250)
€365
(€3300)
Spouwmuur€240
(€1325)
€420
(€2425)
€940
(€3675)
HR++ glas€220
(€2625)
€310
(€4100)
€350
(€5050)
isolatie zaamslag 4543

Actuele Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Zaamslag?

Waarom mijn woning in Zaamslag isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Energiedirect of Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een optimaal wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3275, dat betekent een winst van 285, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande acties zoals isoleren van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je kort & bondige info over het huidige assortiment. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Multimate, Praxis, Hornbach, Karwei, Formido, Gamma. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Terneuzen

Mede door een subsidie wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 25 procent van de onkosten mag je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evengoed vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Zaamslag een subsidie of duurzaamheidslening. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.terneuzen.nl voor de status in april 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Terneuzen
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, gevel of dak. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Zaamslag. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Met tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Zaamslag wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Zaamslag voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Zaamslag. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een prettig leefklimaat en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen