Isolatie Koewacht

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Koewacht? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een paar maatregelen als bijv. de buitengevel isoleren of isolerende raamfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Hieronder lees je nuttige informatie over isolatie Koewacht. We bespreken vraagstukken over binnenmuren isoleren en de groene lening. Meteen besparen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-koewacht-4576

 • Supersnel terugverdient
 • Temperatuur in eigen hand
 • Minder uitstoot van CO2
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4576
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina ontdek je de aantrekkelijkste werkzaamheden om jouw woning in Koewacht te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Koewacht is voordeling (vanaf € 890 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel lagere gaskosten. De kosten zijn zo’n €1750 en je profiteert van een besparing tot wel €270 per jaar. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Koewacht kost +/- €5350. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1200. De besparing loopt op tot €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €13000. Het voordeel is circa €950 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zien we verschillende rendabele opties. In onderstaande tekst vermelden we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Weert ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Koewacht (april 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten of wellicht een duurzame samenleving? Woning Koewacht isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2675 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €950 per jaar. Op isolatierevolutie.nl berekenen we de verwachte kosten wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Koewacht. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3350)
€655
(€5450)
€970
(€8550)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€195
(€2000)
€335
(€3600)
Spouwmuur€245
(€1475)
€560
(€1925)
€845
(€3275)
HR++ glas€225
(€2775)
€280
(€4275)
€435
(€4450)
isolatie koewacht 4576

Professionele Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Koewacht?

Waarom mijn woning in Koewacht isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Greenchoice en Nuon, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Tevens merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3625 en dat bespaart tot €275 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Daardoor komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke werkzaamheden zoals dak-, gevel of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Hieronder lees je praktische info over de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Praxis, Karwei, Hornbach, Gamma, Multimate, Formido. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Terneuzen

Door (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2017 volledig afgeschaft. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Zo’n 15% van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • De richtlijn is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Daarnaast wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Koewacht een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.terneuzen.nl voor de status in april 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Terneuzen
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Koewacht. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Via de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Koewacht wat aansluit op jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn dubbel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Koewacht voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Koewacht. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen hebben als resultaat een prettig leefklimaat en een significant lagere energierekening. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen