Isolatie Overslag

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Overslag? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via enkele acties als bijv. schuin dak isoleren of verwarmingsbuizen isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Hierna ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Overslag. Bijvoorbeeld thema’s als isolatie van de buitengevel en houtwol isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-overslag-4575

 • Supersnel terugverdient
 • Een gezond klimaat in huis
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Minder ongedierte
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4575
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn in de basis solide geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje tref je de interessantste onderdelen om een woning in Overslag te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Overslag is goedkoop (om en nabij de € 790 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €290 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn ongeveer €1675 en de besparing loopt op tot €210 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn folie, glaswol, steenwol, dekens. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Overslag kost +/- €4450. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1070. Het voordeel loopt al gauw op tot €790, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11600. Het voordeel is grofweg €890 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we verschillende alternatieve opties. In het volgende overzicht vermelden we de interessantste uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Overslag (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een energiezuinige toekomst? Woning Overslag isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2200 m3. De besparing komt neer op €850 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna komen we met de totale prijs op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Overslag. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per actie vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4250)
€765
(€5600)
€1130
(€9150)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€260
(€2400)
€325
(€2950)
Spouwmuur€245
(€725)
€730
(€2525)
€840
(€3175)
HR++ glas€215
(€2975)
€305
(€4225)
€425
(€5000)
isolatie overslag 4575

Plaatsen in de omgeving:

Erkende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Overslag?

Waarom mijn woning in Overslag isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Powerpeers, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een prettig binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3150 en geeft een besparing van €215 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Zo analyseert u waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide investeringen als isolatie van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Onderstaand komen we met een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Gamma, Praxis, Karwei, Hornbach, Formido, Hubo. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Terneuzen

Door te profiteren van (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Zo’n een kwart van de factuur mag je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Bovendien valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in Overslag extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.terneuzen.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Terneuzen
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, vloer of gevel. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Overslag. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Overslag wat in lijn is met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Door een warmtescan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Overslag voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Overslag. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties leiden tot een lekker warm huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is essentieel voor de gezondheid van de bewoners. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen