Isolatie Sas van Gent

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Sas van Gent? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een isolatiemaatregel zoals plat dak isoleren en isolerende deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Hieronder komen we met diverse informatie over isolatie Sas van Gent. We staan stil bij thema’s als isolatie van buitenmuren en thermische bruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-sas-van-gent-4551

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Minder last van trek en tocht
 • Minder vervuiling
 • Maak je huis stiller
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4551
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn meestal correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje zie je de aantrekkelijkste toepassingen om een woning in Sas van Gent te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Sas van Gent is betaalbaar (plusminus € 920 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een fors lagere energierekening. De onkosten liggen rond €1975 en de potentiële besparing ligt op €260 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Sas van Gent kost gemiddeld €5200. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1070. Je energiekosten dalen flink, tot wel €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11900. Dit levert op ongeveer €760, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0bestaan er meerdere rendabele oplossingen. In de volgende paragraaf behandelen we de meest populaire vormen.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Sas van Gent (april 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een groenere gemeenschap? Woning Sas van Gent isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2650 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1200 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina kijken we naar de gemiddelde kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Sas van Gent. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5 procent rente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3250)
€675
(€6300)
€910
(€9400)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€270
(€1650)
€375
(€3500)
Spouwmuur€295
(€1125)
€470
(€2325)
€785
(€3250)
HR++ glas€210
(€2875)
€285
(€3400)
€435
(€4925)
isolatie sas-van-gent 4551

Plaatsen in de buurt:

Gangbare Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

FAQ voor de isolatiespecialist in Sas van Gent?

Waarom mijn woning in Sas van Gent isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en Vandebron, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3975 en besparen tot €345 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Op die manier ziet u waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden als dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. In de box hieronder check je een handig overzicht van het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Multimate, Gamma, Hubo, Praxis, Karwei. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Terneuzen

Door subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer een kwart van de kosten mag je terugvragen.
 • De richtlijn is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Ook valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Sas van Gent een potje voor dergelijke werkzaamheden. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.terneuzen.nl voor opties in april 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Terneuzen
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, dak of gevelisolatie. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Sas van Gent. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Sas van Gent wat overeenstemt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Sas van Gent voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Sas van Gent. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties bieden sowieso een gezond wooncomfort en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabel wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen