Isolatie Westdorpe

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Westdorpe? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een aantal stappen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie en isolatie van verwarmingsbuizen heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Onderstaand check je bruikbare informatie over isolatie Westdorpe. We staan stil bij onderwerpen als isolatie van de spouw en U-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-westdorpe-4554

 • Veel geld besparen
 • Een optimaal wooncomfort
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Stiller in de woning
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4554
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna tref jij de meest rendabele stappen om jullie woning in Westdorpe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Westdorpe is voordeling (ongeveer € 760 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €285 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De kosten zijn ongeveer €1700 en het rendement ligt op zo’n €225 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Westdorpe kost doorgaans €4950. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1010. Je energiekosten dalen flink, tot wel €740 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €13300. Hiermee bespaar je circa €800 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Verder kennen we verschillende alternatieve uitvoeringen. In onderstaande tekst bespreken we de meest populaire alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur-isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Westdorpe (juli 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een CO-2 reducerende toekomst? Woning Westdorpe isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2425 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1400 per jaar. Op isolatierevolutie.nl calculeren we de totale kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Westdorpe. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per type tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3150)
€875
(€6500)
€1070
(€8300)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€245
(€2050)
€360
(€3600)
Spouwmuur€270
(€1075)
€660
(€2075)
€850
(€3300)
HR++ glas€190
(€2375)
€290
(€3450)
€380
(€4550)
isolatie westdorpe 4554

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Westdorpe?

Waarom mijn woning in Westdorpe isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieleverancier als Engie en Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettig binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3500 en dat bespaart tot €300 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Vandaar ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote investeringen als dak-, vloer of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. In de box hieronder tref je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Karwei, Hornbach, Formido, Praxis. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Terneuzen

Met hulp van een subsidie wordt een huis isoleren uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 15 procent van de factuur kan je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Westdorpe een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.terneuzen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Terneuzen
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Echter, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Westdorpe. Andere opties zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Middels de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Westdorpe wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Westdorpe voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Westdorpe. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen bieden jou een aangename warme woning en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen