Isolatie Sluiskil

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Sluiskil? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de binnengevel en isolatie van verwarmingsbuizen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina bekijk je waardevolle informatie over isolatie Sluiskil. We staan stil bij topics als je dak isoleren en condensvorming. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-sluiskil-4541

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Duurzame investering
 • Stiller in de woning
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4541
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Op deze website tref jij de meest rendabele acties om een woning in Sluiskil te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Sluiskil is goed te betalen (plusminus € 750 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €250 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en een significant lagere energierekening. De kosten liggen rond €1975 en de potentiële besparing ligt op €265 op jaarbasis. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Sluiskil kost om en nabij de €4850. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1050. Je energiekosten dalen flink, tot wel €700 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12100. Het rendement is grofweg €760 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog meer vaak toegepaste werkzaamheden. In het gedeelte hieronder beoordelen we de populairste opties.

 • Isolatie garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Sluiskil (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten of bijdragen aan een energiezuinige wereld? Woning Sluiskil isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2850 m3. Dat komt neer op €1425 op jaarbasis. Hieronder bekijk je de kosten (bij benadering) zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Sluiskil. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3950)
€725
(€5000)
€980
(€9450)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€190
(€1550)
€325
(€3450)
Spouwmuur€355
(€1500)
€540
(€2100)
€825
(€3050)
HR++ glas€210
(€1875)
€260
(€3175)
€380
(€4725)
isolatie sluiskil 4541

Erkende Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Meer weten over de isolatiespecialist in Sluiskil?

Waarom mijn woning in Sluiskil isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een maatschappij als Energiedirect of Powerpeers, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een gezond leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3225 en geeft een besparing van €200 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse acties als gevel-, vloer of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op deze website lees je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Karwei, Formido, Gamma, Praxis, Hubo, Hornbach. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Terneuzen

Door gebruik te maken van een subsidie wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Ongeveer 15 procent van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • De richtlijn is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Bovendien valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Misschien is er in Sluiskil een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.terneuzen.nl voor opties in juli 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Terneuzen
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Sluiskil. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Via tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Sluiskil wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, afgeleefde muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Sluiskil voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Sluiskil. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een gezond klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een gezonde leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen