Isolatie Axel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Axel? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Middels een aantal stappen zoals isolatie van de binnengevel en dakkapel isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Hieronder ontdek je bruikbare informatie over isolatie Axel. Denk aan zaken als muren isoleren en ventilatie. Direct aan de slag? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-axel-4571

 • Significant lagere energiekosten
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Ook geluidsdicht
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4571
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand tref je de meest populaire methodes om jullie woning in Axel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Axel is voordeling (gemiddeld zo’n € 950 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €295 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een fors lagere energierekening. De kosten variëren rond €1875 en de potentiële besparing ligt op €210 p/jaar. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Axel kost doorgaans €5850. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1060. Het voordeel loopt al gauw op tot €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11100. Daarmee bespaar je ongeveer €790 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens kennen we verscheidene interessante opties. In het gedeelte hierna benoemen we de populairste oplossingen.

 • Garage-isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Axel (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Axel isoleren kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2275 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1025 p/jaar. Hieronder ontdek je de totale prijs op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Axel. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3400)
€825
(€5250)
€1230
(€8550)
Vloerisolatie€155
(€1100)
€230
(€2050)
€355
(€3000)
Spouwmuur€255
(€1100)
€440
(€2050)
€910
(€3075)
HR++ glas€210
(€2300)
€290
(€3300)
€415
(€4425)
isolatie axel 4571

Gangbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Axel?

Waarom mijn woning in Axel isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een maatschappij als Engie en Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3175 en dat levert gemiddeld op €345, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan zie je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende werkzaamheden als isoleren van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Hierna lees je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Formido, Gamma, Hornbach, Karwei, Hubo, Multimate. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Terneuzen

Met hulp van (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Grofweg 25 procent van de tarieven zijn terug te vragen.
 • Randvoorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Overigens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Axel een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.terneuzen.nl voor de status in juni 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Terneuzen
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Axel. Bekijk ook eens de GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Axel wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Axel voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Axel. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een optimaal binnenklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam binnenklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen